Ako prebudiť počítač?

Ako prebudiť počítač

 

Ako spustiť počítač z režimu spánku a prebudiť ho

Počítače majú schopnosť vstupovať do rôznych režimov, vrátane režimu spánku, ktorý umožňuje užívateľom šetriť energiu a predlžovať životnosť ich hardvéru. Avšak, niekedy potrebujete prebudiť počítač zo spánku a pokračovať v práci alebo hraní hier. V tomto návode sa pozrieme na to, ako môžete jednoducho prebudiť svoj počítač zo spánku na systémoch s operačným systémom Windows a macOS.

1. Systém Windows

Na systéme Windows je prebudenie počítača zo spánku pomerne jednoduché. Existuje niekoľko spôsobov, ako to dosiahnuť.

a. Použitie klávesnice alebo myši

Jedným zo spôsobov, ako prebudiť počítač zo spánku, je stlačiť akúkoľvek klávesu na klávesnici alebo kliknúť myšou. Toto zvyčajne stačí na to, aby počítač prešiel z režimu spánku na aktívny režim.

b. Použitie tlačidla pre napájanie

Ak klávesnica alebo myš nie sú k dispozícii, môžete použiť tlačidlo pre napájanie na prebudenie počítača. Stačí krátko stlačiť toto tlačidlo, a váš počítač by mal byť pripravený na používanie.

c. Pomocou príkazu "Wake-on-LAN”

Ak chcete prebudiť počítač zo spánku pomocou iného zariadenia v rovnakej sieti, môžete využiť príkaz "Wake-on-LAN". Tento príkaz môže byť implementovaný pomocou rôznych aplikácií alebo príkazových riadkov.

2. Systém macOS

Na systéme macOS je prebudenie počítača zo spánku tiež jednoduché, a to pomocou podobných postupov ako na systéme Windows.

a. Použitie klávesnice alebo myši

Stlačte ľubovoľné tlačidlo na klávesnici alebo kliknite na myš. Týmto spôsobom aktivujete počítač a prebudíte ho zo spánku.

b. Použitie tlačidla pre napájanie

Podobne ako pri systéme Windows, môžete použiť tlačidlo pre napájanie na prebudenie počítača. Krátke stlačenie tohto tlačidla by malo stačiť na obnovenie počítača do aktívneho režimu.

c. Pomocou príkazu "Wake-on-LAN"

Na systéme macOS môžete tiež využiť príkaz "Wake-on-LAN" na prebudenie počítača zo spánku z iného zariadenia v rovnakej sieti.

V záverečnej časti tohto návodu si ukážeme, ako môžete nastaviť rôzne možnosti správania spánku na oboch operačných systémoch.

3. Nastavenie správania spánku

a. Systém Windows

Na systéme Windows môžete upravovať nastavenia spánku podľa vašich potrieb. Prejdite do "Nastavenia" a vyberte "Systém". Potom kliknite na "Napájanie a spánok" a zmeňte nastavenia podľa svojich preferencií. Môžete nastaviť dobu, kedy má počítač vstúpiť do režimu spánku, a môžete tiež zmeniť, či sa má prebudiť počítač pomocou klávesnice, myši alebo inej metódy.

b. Systém macOS

Na systéme macOS môžete upraviť nastavenia spánku cez "Nastavenia systému". Choďte do "Napájanie" a tam nájdete možnosti týkajúce sa spánku. Môžete nastaviť čas, po ktorom má počítač vstúpiť do režimu spánku, a tiež zvoliť, aké zariadenie ho môže prebudiť.

Použitie týchto krokov vám umožní efektívne spravovať režimy spánku na vašom počítači a prispôsobiť ich vašim potrebám. Uistite sa, že tieto nastavenia zohľadňujú váš pracovný rytmus a zároveň šetria energiu vašeho počítača.


Čítaj viac
: Ktorá je najhlbšia rieka na svete? | Ktorý je najväčší stredomorský ostrov? | Ktorá krajina má najviac ostrovov na svete?

V tomto návode sme vysvetlili rôzne spôsoby prebudenia počítača z režimu spánku v systémoch Windows a macOS. Okrem toho sme sa zamerali aj na nastavenie parametrov spánku, aby ste v tomto režime mohli efektívne ovládať správanie počítača. Použite tieto tipy, aby ste zo svojho počítača v každodennom živote vyťažili maximum.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ktorá krajina má najviac ostrovov na svete?

Ktorá je najhlbšia rieka na svete?

Ktorý je najväčší polostrov Európy?